geld verdienen blog‘Ik blog me suf, maar ik verdien er niks aan.’
‘Het schrijven van blogs kost me veel tijd, maar tot nu toe levert het nog niks op.’
‘Ik post elk week een stukkie op m’n website, maar niemand leest het.’

Als je veel tijd en moeite steekt in bloggen, wil je ook dat het wat oplevert. En als na maanden bloed, zweet en inkt de kassa nog steeds niet rinkelt, dan vraag je je toch af of je wel goed bezig bent.

Laat ik je eerst gerust stellen: waarschijnlijk doe je het prima. Maar de kans is groot dat je verkeerde verwachtingen hebt van bloggen. Het schrijven en delen van blogs is een lange termijn strategie en daarom frustrerend voor starters.

Je schrijft, schrapt en deelt. En dan gebeurt er helemaal niks.

Dat betekent niet dat je iets fout doet. Dat betekent wel dat je in het begin naast bloggen nog een andere strategie nodig hebt om klanten te vinden. Een korte termijn strategie, zoals media-aandacht, netwerkbijeenkomsten, potentiële klanten bellen, lezingen geven en beurzen bezoeken bijvoorbeeld.

Eigenlijk geldt: hoe enger je acties zijn, hoe meer effect ze hebben op de korte termijn. ‘Want als het zo gemakkelijk was, dan werden we allemaal slapend rijk’, aldus businesscoach Veronique Prins.

Hoeveel mensen moeten dan je blog lezen voordat je er geld aan verdient?

In theorie hoeft maar één persoon je blog te lezen: je ideale klant die jij kunt helpen met een levensgroot probleem. Als jij in je blog precies de juiste snaar weet te raken en het probleem van je klant heel precies verwoordt, dan kan het snel gaan. Dan denkt je lezer ‘met haar moeten ik werken’. Dan neemt ze contact op en vraagt ze niet eens hoe veel je kost.

Helaas heeft niet iedereen een acuut probleem dat meteen opgelost moet worden. Meestal hebben klanten zo’n twaalf contactmomenten met je nodig, voordat ze overwegen iets te kopen.

Geld verdienen is dan ook niet het doel is van je blog. Het doel van je blogs is: op de juiste manier en vaak zichtbaar worden bij je ideale doelgroep en een vijvertje met potentiële klanten aanleggen.

Geld verdienen en je diensten verkopen doe je meestal niet via je blog, maar via je e-maillijst.

Maar hoeveel mensen moeten er dan op je e-maillijst staan om er een inkomen uit te halen?

Als ik flauw ben, geef ik hetzelfde antwoord als hierboven: in theorie maar één. Maar ik gok dat je, als je vaker diensten of producten wilt verkopen, toch minstens duizend tot tweeduizend mensen op je maillijst moet hebben. En dat duurt meestal wel even.

Als je je afvraagt hoe je blog ervoor kan zorgen dat mensen zich inschrijven op je mailinglijst, bekijk dan dit filmpje:

Dan maakt het ook nog uit of mensen dure of goedkope dingen bij je kopen. En hoe vaak. En het is ook handig dat je regelmatig een aanbod doet in je mail, want anders weten mensen niet wat ze bij je kunnen kopen.

‘Hoe lang duurt het voordat je geld verdient met je blog’ is volgens mij de verkeerde vraag. ‘Hoe lang duurt het voordat blogs bijdragen aan je zichtbaarheid online?’, is beter.

Zichtbaar worden door wekelijks bloggen duurt minstens drie maanden en soms zelfs een half jaar of langer.

Als je zonder plan een paar leuke stukkies online zet, is de kans op succes klein. Het helpt als er een strategie achter je teksten zit. Dan kun je je blogs ook vindbaar maken in de zoekmachines.

En als Google jouw blogs bovenaan zet als potentiële klanten op zoek zijn op internet, dan kan het snel gaan. Ik heb een paar blogs die dagelijks honderd tot tweehonderd keer bezocht worden, omdat Google die blogs laat zien als mensen vragen intikken over persberichten. Je hoeft maar een paar van die blogs te hebben om dagelijks honderden mensen op je website te krijgen.

Zo gaat het inmiddels bij mij:

Per maand zo’n achttienduizend bezoekers. Vandaag had ik 248 views om kwart over één. Dat loopt nog op tot zo’n achthonderd tot negenhonderd vanavond. En daar hoef ik niks bijzonders voor te doen. Die bezoekers komen via de zoekmachines op mijn site. Het mooie is dat die blogs dat voortaan voor me blijven doen. Ik heb de teksten soms al drie jaar geleden geschreven, maar ze kunnen nu en in de toekomst voor bezoekers op m’n site zorgen.

Wil je beter zichtbaar worden en meer naamsbekendheid opbouwen door gratis reclame te maken?

Download dan hier het e-book: 25 manieren om gratis reclame te maken en meer naamsbekendheid te krijgen. Je kunt het meteen downloaden en het kost niks. 

  

Als je mijn boek aanvraagt, ontvang je voortaan ook automatisch mijn maandelijkse publiciteitstips in je mailbox. Wil je dat niet? Dan kun je het e-book ook via de mail bij me aanvragen. Je krijgt het dan zo snel mogelijk; in elk geval binnen een week.

Je leest in mijn privacy-verklaring hoe ik jouw gegevens opsla en waarvoor ik ze gebruik.

 

2 gedachten over “Hoe lang duurt het voordat je geld gaat verdienen met bloggen?

 • 15 november 2017 om 17:14
  Permalink

  Ha Nicky,

  Leuke video! Ik ben van elke week naar eens in de twee weken bloggen gegaan (vanwege tijdgebrek) en zag dit meteen in de resultaten. Ga het nu weer elke week doen want ik vind het heel leuk om te doen!

  Wel even een kanttekening: vanaf volgend jaar (als de AVG ingaat) mag je mensen die hun e-mail adres achterlaten voor de weggever niet automatisch meer op je mailinglist zetten. Ze moeten zich hier zelf bewust voor aanmelden door bijvoorbeeld een vinkje aan te klikken waarbij staat dat ze óók de nieuwsbrief willen. Dat mag niet standaard aan staan.

  https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-nieuwe-europese-privacywetgeving/algemene-informatie-avg

  Wel verstandig dit gelijk goed op te zetten voor degenen die hiermee aan de slag gaan. Degenen die dit nu anders hebben moet het gaan aanpassen (ik dus ook).

  Succes met de workshop! Voor mij te ver weg helaas.

  Beantwoorden
  • 15 november 2017 om 17:20
   Permalink

   Hoi Claire,

   Dank je voor de aanvulling. Ik zal me eens verdiepen in die nieuwe AVG.

   Nicky

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *