Ik wilde als beginnend ondernemer graag blogs gaan gebruiken om mezelf zichtbaar te maken. En als tekstschrijver wilde ik er ook alles van weten. Hoe bouw je een blog op en maak je ‘m aantrekkelijk om te lezen? En aantrekkelijk schrijven, dat kan Nicky als de beste. Dat had ik al in haar eigen blogs gezien.

Ik vroeg me nog even af of het zou werken, een coachingstraject met opdrachten en feedback per e-mail. Maar ik merkt dat Nicky het traject specifiek op mijn vragen ging inrichten, dat gaf vertrouwen.

De coaching was perfect op mijn leerdoelen afgestemd. Met opbouwende oefeningen, handige foefjes en duidelijke, en soms confronterende, feedback kwam ik steeds een stap verder. Ik leerde mijn eigen teksten te redigeren waardoor ik er anders tegenaan ging kijken. Ik leerde spannender te schrijven en te schrappen, net zolang tot de essentie van de blog overbleef. Ik weet nu hoe ik het schrijven van een blog aan kan pakken. Ik ben driftig aan het oefenen. Het is veel leuker dan ik had gedacht!

Nicky gaf concrete feedback. Niet alleen commentaar, maar ook gelijk aanwijzingen hoe ik de tekst kon verbeteren. Vaak met een aantal vervolgoefeningen, waardoor ik er stapsgewijs achter kwam hoe het ook kon en dan veel aantrekkelijker.

Per mail gecoacht worden vond ik heel prettig. Ik kon op mijn eigen tijd de opdrachten inleveren. Binnen 1 tot 2 dagen had ik alweer reactie en kon ik er mee verder.

Tijdens de coaching kwam ik er steeds meer achter wat ik nog miste in mijn blogs, zoals het  gebruiken van voorbeelden of het toepassen van humor. Nicky ging daar goed op in en bedacht gelijk weer gerichte opdrachten.

Nicky is duidelijk en to-the-point. En ‘’stuurt’’ je met één tekst gerust meerdere keren terug om het nog beter te maken. Dat was soms frustrerend, maar wel dé manier om veel te leren. Ze doet het op zo’n manier dat je alleen maar enthousiaster wordt.

Coaching door Nicky, gewoon doen!

Karin Boer
tekstschrijver
www.buroboer.nl

 

Nicky heeft mij als startende therapeute enorm geholpen in het doolhof van publiciteit. Met haar hulp is het gelukt om binnen één maand al mijn publiciteit op orde te hebben: mijn website, flyers, zakelijke Facebook pagina, een perslijst en mijn eerste gratis publicatie in een weekblad!

Het artikel zorgde ervoor dat mijn website in één dag 346 keer werd bekeken. Het leverde 6 nieuwe klanten op, waarvan 5 klachtenbehandelingen. Dat resulteert gemiddeld in vijf vervolgbehandelingen per klant. Ik heb daardoor ook drie cadeaubonnen verkocht én ik heb heel veel positieve reacties gehad op het artikel.

Ik omschrijf Nicky’s dienstverlening als:

  • professioneel
  • onbetaalbare tips
  • praktische oplossingen
  • zeer snelle reactietijd

Ik beveel Nicky van harte aan elke ondernemer die met publiciteit te maken krijgt.

 

Danielle LangedijkDaniëlle Langedijk
voetreflextherapeute
Voetreflexpraktijk Hoorn

 

 

 

 

Ik zocht iemand die mij kon helpen mijn praktijk en mijn therapievorm meer bekendheid te geven, zonder dat het commercieel zou overkomen. Ik wilde naar buiten treden als natuurgeneeskundig therapeute, maar dan op een nuchtere,  geenszins geitenwollensokken-manier. Daarom klikte het meteen: Nicky gebruikte in ons kennismakingsgesprek no-nonsense taal en een flinke dosis humor. Ze nam ruim de tijd om samen te ontdekken waarmee ze mij kon helpen.

Door het coachingstraject heb ik nu een andere kijk op publiciteit. Het blijkt soms heel gemakkelijk te bereiken. Door om je heen te kijken: naar je gezin, gebeurtenissen in de trein, de supermarkt of waar dan ook, kun je leuke invalshoeken verzinnen om je boodschap op een aantrekkelijke manier te verpakken.

Ik heb ook geleerd hoe je jezelf aantrekkelijk maakt voor de media en hoe je tegelijkertijd je eigen normen en waarden kunt vasthouden. Nicky heeft me laten zien dat journalisten constant op zoek zijn naar verhalen, mogelijk mijn verhalen. En ik heb er nooit bij stil gestaan dat informatie over journalisten en de media zo voor het oprapen ligt.

Nicky weet waar ze het over heeft en ik had absoluut geen moeite om haar adviezen op te volgen, hoewel dat van nature niet persé  in mijn aard zit. Het leverde me een interview op in het AD en ik zou nu zonder moeite welk medium dan ook benaderen met mijn verhaal. Omdat ik nu weet dat je vooraf goed moet nadenken over de  invalshoek die je wilt gebruiken.

Ik raad Nicky absoluut aan bij anderen. Ze is een topper!

reflexzonetherapeute Ruta PuylaertRuta Puylaert
HBO medisch gediplomeerd reflexzonetherapeute
www.reflexzonetherapieruta.nl

 

 

 

Na het lezen van de vele waardevolle tips op Nicky’s site, voelde ik de behoefte om haar wat specifieke vragen te stellen. Als tekstschrijver wilde ik me graag verder specialiseren in het schrijven van persberichten, zodat ik dit ook als dienst aan kan bieden. Met een aantal door mij eerder geschreven persberichten op zak reed ik naar Havelte.

Ik had bewust voor de individuele workshop Persberichten Schrijven gekozen, aangezien ik Nicky’s volledige aandacht wilde. Mijn persberichten, en ook een aantal andere, werden flink onder de loep genomen. We bespraken samen wat er beter kon en Nicky gaf mij daarbij duidelijke adviezen. Ze nam uitgebreid de tijd voor mijn vragen. Voldaan reed ik, bijna drie uur later, terug naar Zwolle.

Na de workshop wist ik goed waar ik op moest letten en ik had meteen succes. De eerste drie persberichten die ik schreef, kwamen alle drie in verschillende regionale kranten terecht. De berichten kregen later ook nog extra media-aandacht: een radio-optreden.

Nicky is energiek, oprecht en geeft op haar gezellige thuiskantoor heldere inzichten met vaak een vleugje humor. Ze denkt actief met je mee en komt met ideeën waar jezelf nog niet aan gedacht had.

De workshop Persberichten Schrijven is echt een aanrader voor iedereen die goede persberichten wil leren schrijven.

Door de workshop heb ik echt mijn draai in het persberichten schrijven gevonden. Mensen die niet zelf willen leren hoe ze een persbericht schrijven, kunnen nu bij mij terecht voor een krachtig persbericht.

Berry ten Hoven, tekstschrijver ZwolleBerry ten Hoven
Mediastory / tekstschrijver Zwolle

 

 

 

Ik heb meegedaan aan de groepsworkshop Pakkende Persberichten Schrijven omdat ik op zoek was naar de gouden regels om een persbericht te schrijven en om mijn eigen schrijven eens tegen het licht te houden.

Ik koos voor Nicky omdat haar site en haar site helder was: out of the box, met passie voor schrijven. De workshop was duidelijk opgebouwd, maar ook persoonlijk. Dus instructie over goede vorm en inhoud was duidelijk en was toepasbaar in praktijk. De middag was een bevestiging van de ideeën die ik al had en een aanmoediging om er verder mee te gaan. En zeker een mooie verdieping op het onderwerp.
Nicky is helder en duidelijk. Geen blabla, maar praktisch. Ze heeft vakkennis en weet je daarin goed aan te geven wat helpfull is. Ze hanteert heldere regels, wat je tekst scherp en begrijpelijk maakt.

Ik was blij met het inzicht hoe journalisten werken en wat dat voor consequenties heeft voor jou als schrijver van een persbericht.

Nicky is helder en duidelijk. Ze heeft vakkennis en weet je daarin goed aan te geven wat helpfull is. Ze hanteert heldere regels, wat je tekst scherp en begrijpelijk maakt.

Nynke van Ens
Projectmanager
Ons De Fonds

 

Ik heb de groepsworkshop Pakkend Persbericht Schrijven gevolgd omdat ik op zoek was naar inspiratie, onderwerpen en een structuur waarin het voor mij mogelijk zou worden om persberichten te schrijven die ook daadwerkelijk geplaatst worden.

Ik had gerekend op Nicky’s expertise, want ik haar al een keer aan het werk gezien tijdens een presentatie. Daardoor wist ik al dat ze waardevolle informatie te delen had. Maar nu ontstond er bovendien een leuke interactie met de andere deelnemers.

Ik heb beter inzicht gekregen in wát ik schrijf, hoe ik het vormgeef en ook dat het belangrijk is om na te denken over het tijdstip waaróp je een bericht de wereld in stuurt én dat je journalisten zoveel mogelijk persoonlijk moet benaderen; liever dan je bericht naar een redactie te sturen.

Binnenkort ga ik eens nadenken over een “nationale dag van de boekhouder” en kijken hoe ik die in de kalender van krantenredacties kan inpassen…

Ik vond de voorbeelden die er lagen erg duidelijk. Heel herkenbaar ook wat er fout kan gaan in je communicatie en wat je eraan kunt doen om dat te vermijden.

Door de beperkte omvang van de groep was er voor iedereen ruimte om input te geven of te krijgen en het maakte het ook vertrouwd waardoor er ook vrijuit gesproken kon worden.

Algert Uiterwijkwinkel
Financieel adviseur
UW-support

 

Even een bedankje. Ik heb je richtlijnen gebruikt en vandaag sta ik in de krant! 🙂

Dank dat je je kennis hebt gedeeld op je blog. Ik heb je voorbeeld en tips gebruikt om een eigen persbericht op te stellen en de moed gevonden om het naar de krant te sturen. Ook de tip van foto meesturen was een goede. Kort daarna kreeg ik een telefoontje van de redactie en stond ik vandaag in de krant.

Ik had al eerder in de krant gestaan, maar toen had de krant mij gevonden. Ik wist niet of het ‘mocht’ om de krant te benaderen.

Anne Buchanan
sensationaltea.com

 

Ik stuitte op Nicky’s blog en de workshop Persbericht Schrijven, omdat ik me bezig ging houden met het onderwerp ‘publiciteit’. Mijn opdracht is om een communicatieplan te schrijven. Dat is voor mij onbekend terrein.

Nicky presenteert zich met een stevige journalistieke achtergrond. Ze komt zelfverzekerd over. Ik zocht een aanbieder die mij kan helpen om het schrijven van een (korte) tekst te verbeteren en schreef daarom in voor een groepsworkshop. Nickypent heeft organisaties wel het een en ander te bieden.

De workshop heeft me eigenlijk meer opgeleverd dan ik verwachtte, want ik ontmoette mensen uit andere disciplines dan het onderwijs. Dat bleek interessant en informatief. Er ontstond een sfeer van wederzijdse belangstelling en waardering. Intussen heb ik uitstekende informatie gekregen over de opzet van een persbericht en de achterliggende redenen voor de aanpak.

De locatie is goed bereikbaar. De tijdsinvestering van een ochtend is overzichtelijk en de prijs voor dit aanbod is meer dan acceptabel.

De gesprekken met de medecursisten waren inspirerend. Nicky informeerde op nuchtere en deskundige manier over de omgang met de vertegenwoordigers van de pers en de eisen aan een persbericht. Daarmee was de workshop heel doelgericht. Het werken met opgestuurde teksten van de cursisten leverde directe feedback op en dat geldt ook voor mijn eigen tekst. Ik kan aanwijzingen opnemen in mijn concept voor een communicatieplan en zo ook anderen in mijn organisatie ondersteunen bij de omgang met de pers op dit onderdeel.

Na het doornemen van enkele korte teksten over een persbericht was het werken met de concrete teksten van de cursisten heel leerzaam. Verder werd duidelijk hoe belangrijk het is om een verantwoordelijke voor dit facet aan te wijzen in een organisatie, die met deskundigheid om kan gaan met het onderdeel ‘persberichten’. Als iedereen binnen een bestuur of bedrijf het eigen stokpaardje in wil brengen, verdwijnt de essentie en werkt de publiciteit mogelijk averechts.

Bart van der Sloot
Onderwijsgroep Fier

 

 

Mooi om te ervaren dat je iedereen in beweging hebt gekregen om na te denken over het resultaat/effect van hun werk tijdens de incompany workshop Boeiend Zakelijk Schrijven. Dat zit ‘m voor een deel in je `formule’: deelnemers zelf laten werken. Even belangrijk is jouw persoonlijke benadering en leiding geweest: met respect voor ieders achtergrond resultaten bespreken en benoemen.

Chapeau!

Gerry Herbst-Verkerk
freelance medewerkster Schagen Groep

 

Als coördinator van het ondernemersplatform Bewust Meppel organiseer ik regelmatig evenementen en daarvoor probeer ik dan aandacht te krijgen in de regionale media. Ik volgde bij Nicky de Workshop Persberichten Schrijven omdat ik op zoek was naar tips en tools om mijn persberichten wat interessanter en unieker te maken voor de krant én de lezer.

Vijftig euro voor een workshop is een bedrag waar ik als kleine ondernemer best even over na moest denken, maar het was het dubbel waard. Ik heb nu allereerst een puntenlijst aan de hand waarvan ik een goed persbericht kan schrijven. Bovendien laat Nicky je niet zomaar los na de workshop en het is prettig om nog even iemand te hebben die over je schouder mee kan kijken.

Tijdens de workshop vertelt Nicky vanuit haar eigen ervaring als verslaggever. Ik heb veel gehad aan de korte en krachtige tips. De oefening waarin je ons liet doen alsof we zelf op een krantenredactie zaten was erg effectief. Dat gaf een goede indruk van de werkdag van een journalist en zo leerde je ons kijken door de ogen van een redacteur.

Ik vond het ook leerzaam om met andere cursisten ervaringen uit te wisselen en ik denk eigenlijk dat iedereen die in de krant wil Nicky’s workshop Perberichten Schrijven moet volgen.

janet 2014Janet van der Molen
coördinator van het ondernemersplatform Bewust Meppel

 

Heel veel dank voor je presentatie bij de Open Coffee in Meppel. Het was leuk om naar je te luisteren, de tijd vloog voorbij. Ik vind dat je een hele mooie pure en natuurlijke uitstraling hebt. Ik denk dat je daarmee veel ondernemers voor je kunt winnen.
Vandaag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gebeld met de verkoopleider van de Hoogeveense Courant. Mijn verhaal is interessant genoeg voor nadere publiciteit in de nabije toekomst.
Nu moet nog een persberichtje schrijven met jouw hand-out ernaast. Bedankt!
profielfoto kleurRenske Werkman
Arbeid- & Organisatiepsycholoog/Loopbaanadvis

Met jouw tips heb ik voor de benefietavond voor de stichting Make-A-Wish de voorpagina van onze plaatselijke krant gehaald. Ze plaatsen zelfs nog een heel vervolg een paar pagina’s verderop in de krant. Een paar dagen later is het me ook gelukt om een stuk in De Stentor te krijgen. Helemaal blij.

Joyce Kuttschreutter profielJoyce Kuttschreutter-van Dalen
Slimme Eter Gewichtsconsulent
www.slimmeeter.nl