Waarom zou je een cursus persberichten schrijven volgen?

Met een goed persbericht kun je morgen al in de krant staan en overmorgen al je eerste klanten hebben. Je bereikt er veel meer mensen mee dan met je eigen social media netwerken. Het is de snelste manier om bij een groter publiek bekend te worden en klanten te krijgen.

Maar bloggen, zoekmachine-optimalisatie en social media zijn toch ook prima manieren om jezelf onder de aandacht te brengen?

Ja hoor, maar ze hebben ook een nadeel: het kost vreselijk veel tijd en het duurt lang voordat je het effect ervan merkt. Het duurt al snel 6 maanden tot een jaar voordat je eigen netwerk groot genoeg is om daar klanten uit te halen

Een bericht in de krant werkt sneller en beter dan berichtjes op je website of op je eigen social media kanalen. Die schrijf je namelijk zelf en het is geloofwaardiger als iemand anders, zeker een journalist, iets moois over je schrijft. Mensen vinden het nog altijd bijzonder als een ondernemer in de krant verschijnt: ze zien je dan als de expert op je vakgebied.

Wat kun je na de opleiding Persberichten Schrijven?

 • Je kunt binnen een paar dagen al een artikel in de krant hebben
 • Je verschijnt voortaan vaker in de media
 • Journalisten zullen in je geïnteresseerd zijn en je willen interviewen
 • Je weet precies wat er in jouw bedrijf interessant is voor media

Wat doen we tijdens een training Persberichten Schrijven?

 • We werken met verschillende voorbeeld persberichten
 • Je doet oefeningen waardoor je leert denken als een journalist
 • Je leert alles over de timing van je persbericht
 • Je leert hoe je kunt opvallen met je persbericht
 • Je leert hoe je journalisten het beste kunt benaderen
 • Je leert welke taal je wel en niet moet gebruiken in je persbericht
 • Je leert wat je moet doen als je persbericht toch niet geplaatst wordt

Je kunt de Workshop Persberichten Schrijven op verschillende manieren volgen:

 • Individuele workshop
 • Online via Skype
 • Online zelfstudie
 • Groepsworkshop
 • Op maat op elke gewenste locatie

Individuele workshop Persberichten Schrijven

Voor een individuele Workshop Persberichten Schrijven van anderhalf uur, kun je bij mij op kantoor terecht. Jij en jouw persbericht krijgen dan mijn volledige aandacht. Je leert hoe je voortaan met elk persbericht dat je schrijft de media kunt halen en je gaat met je eerste  kant en klare persbericht naar huis.

Deze persoonlijke begeleiding kost 250 euro (ex. 21% BTW).

Je kunt je hier inschrijven voor de individuele workshop Persberichten Schrijven.

Individuele online training Persberichten Schrijven via Skype

Je kunt de individuele workshop Persberichten Schrijven ook via Skype als een online training volgen. Het grote voordeel is dat het je dan geen reistijd kost. Lekker efficiënt. De inhoud is precies hetzelfde als de individuele workshop: je krijgt anderhalf uur lang mijn volledige aandacht en je persbericht is aan het eind van de workshop klaar om verstuurd te worden.

De individuele Skype-workshop Persberichten Schrijven kost 250 euro (ex. 21% BTW)

Je kunt je hier inschrijven voor de individuele Skype-workshop.

Online zelfstudie Pakkend Persbericht Schrijven

Als je graag in je eigen tempo en op een zelfgekozen tijdstip aan je persberichten wilt werken, dan kun je de workshop ook online als zelfstudie volgen. Je krijgt dan de lesmodules en het werkboek via de mail toegestuurd.

De uitgebreide online zelfstudie van 18 lessen kost 250 euro (ex. 21% BTW).

Bestel hier je online cursus Pakkend Persbericht Schrijven.

 

Incompany training Persberichten Schrijven

Wil je de cursus Persberichten liever samen met een paar collega’s volgen? Dan kan ik de workshop ook op locatie geven. Je betaalt dan 250 euro (ex. 21 % BTW) per persoon. Dat is exclusief mijn reiskosten. Ik kan de workshop voor de situatie in het bedrijf op maat maken. Daarvoor breng ik voorbereidingskosten in rekening.

Minimale deelname incompany training: 2 personen.

Je kunt hier contact met me opnemen voor een offerte.

Groepsworkshop Persberichten Schrijven samen met andere ondernemers

Heb je geen collega’s en wil je de Workshop Persberichten Schrijven extra voordelig volgen? Dan kun je je ook inschrijven voor de groepsworkshop die ik geef in mijn eigen workshopruimte aan de Trambaanweg 6 in Havelte. Ik zorg voor koffie en thee.

Datum: Vanaf september 2017 geef ik weer groepsworkshops op mijn kantoor.

Tijd: 9.30 tot 12.00 uur

Locatie: kantoor Nickypent.nl, Trambaanweg 6, Havelte

Maximum aantal deelnemers: 5

Kosten: 97 euro ex. 21% BTW per persoon.

Voor de groepsworkschop schrijf je hieronder in of kun je contact met me opnemen, dan zet ik je op de lijst en krijg je bericht als ik weer een workshop geef.

Klik hier als je nog meer informatie wilt.

Na de workshop wist ik goed waar ik op moest letten en ik had meteen succes. De eerste drie persberichten die ik schreef, kwamen alle drie in verschillende regionale kranten terecht. De berichten kregen later ook nog extra media-aandacht, zelfs een radio-optreden.

Nicky is energiek, oprecht en geeft  heldere inzichten met vaak een vleugje humor. Ze denkt actief met je mee en komt met ideeën waar jezelf nog niet aan gedacht had.

De workshop Persberichten Schrijven is echt een aanrader voor iedereen die goede persberichten wil leren schrijven.

Berry ten Hoven, tekstschrijver ZwolleBerry ten Hoven
Mediastory / tekstschrijver Zwolle

 

 

 

Vijftig euro voor een workshop is een bedrag waar ik als kleine ondernemer best even over na moest denken, maar het was het dubbel waard. Ik heb nu allereerst een puntenlijst aan de hand waarvan ik een goed persbericht kan schrijven. Bovendien laat Nicky je niet zomaar los na de workshop en het is prettig om nog even iemand te hebben die over je schouder mee kan kijken.

Tijdens de workshop vertelt Nicky vanuit haar eigen ervaring als verslaggever. Ik heb veel gehad aan de korte en krachtige tips. De oefening waarin je ons liet doen alsof we zelf op een krantenredactie zaten was erg effectief. Dat gaf een goede indruk van de werkdag van een journalist en zo leerde je ons kijken door de ogen van een redacteur.

Ik vond het ook leerzaam om met andere cursisten ervaringen uit te wisselen en ik denk eigenlijk dat iedereen die in de krant wil Nicky’s workshop Perberichten Schrijven moet volgen.

janet 2014Janet van der Molen
coördinator van het ondernemersplatform Bewust Meppel